Εργολάβοι σφολιατίνια, από την Αργυρώ μας!

Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτα του χεριού σας της Alfa 1 αβγό χτυπημένο 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου 150 γρ. πραλίνα ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας. Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό. Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.


Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα. Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.

Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.
Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.

www.tvshow.gr/webtv/watch/39464,Ayga_me_mpeikon_kai_kaseri_se_traganh_sf.html

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *