Η δροσερή γεύση του γιαουρτιού αποτελεί ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά συνταγής
1½ φλ. ζάχαρη

1 φλ. βούτυρο

3 φλ. Φαρίνα

1½ φλ. γιαούρτι

5 αυγά

3 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ

1 λεμόνι (ξύσμα) 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

3 βανίλιες

1 φλ. καβουρντισμένα άσπρα αμύγδαλα

 

Για το σιρόπι

2 φλ. νερό 2 φλ. ζάχαρη 4 κ.σ. κονιάκ

 

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα ξύσματα, τις βανίλιες και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στο γιαουρτογλυκό που θα είναι πια χλιαρό. Το κόβουμε σε κομμάτια αφότου κρυώσει.

 

Mερίδες: 9
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

 
http://www.argiro.gr/Recipes/Popular/γιαουρτόπιτα-ε-σιρόπι

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *