Γλυκιά πουτίγκα ρυζιού με βανίλια, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6

Υλικά

  • ½ κούπα ρύζι λευκό μακρύκοκκο
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ κούπας ζάχαρη

 


Glikia poutigka riziou me vanilia

Υλικά

  • ½ κούπα ρύζι λευκό μακρύκοκκο
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ κούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε και το βάζουμε κάτω από το νερό της βρύσης να παγώσει. Το αφήνουμε να στεγνώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ξύσμα και την κανέλα. Μόλις φουσκώσει, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο και τη ζάχαρη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέτουμε το ρύζι στο μείγμα, ανακατεύουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στα 45 λεπτά ανοίγουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στο πυρέξ.

Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi?rid=561

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *