Κέικ γεμιστό με κρέμα από την Μπέττυ και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γι’ αυτό το κέικ δεν έχω λόγια… είναι πολύ αφράτο , ελαφρύ και λιώνει απολαυστικά στο στόμα . Η μεγάλη έκπληξη είναι η κρέμα που κρύβει στο εσωτερικό του , ανάλαφρη και βελούδινη… και η κατασκευή του απλή και ευχάριστη.  Κάποια φίλη αναρωτήθηκε μήπως χρειάζεται ψυγείο λόγω της κρέμας…αλλά αποδείχτηκε ότι δε χρειαζεται καθόλου να μπούμε σ’ αυτή τη σκέψη γιατί το κεκάκι αυτό εξαφανίζεται πριν προλάβει να ξημερώσει η επόμενη μέρα!
Δείτε το:

keik krema1
Υλικά :
Για την κρέμα
500 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό
2 βανίλιες , ή οποιοδήποτε άλλο άρωμα σας αρέσει…(εγώ έβαλα σταγόνες βανίλιας-βουτύρου και έγινε όνειρο!)

Για το κέικ
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 ml γάλα
130 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν (2 κ.σ.)
1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα . Παράλληλα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι με το αυγό , τις βανίλιες και την ζάχαρη και προσθέτουμε  λίγο από το πλέον ζεστό γάλα από την κατσαρόλα . Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα και  ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να “δέσει” η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά , αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπωλ , σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το κέικ!
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε  το αλεύρι , το μπέικιν  και το αλάτι . Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά και όταν αφρατέψουν πολύ προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τις βανίλιες και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε  ένα μέτριο , παραλληλόγραμμο ταψί 24×28 ή στρώνουμε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε σκεύος σιλικόνης   και αδειάζουμε το μίγμα . Αδειάζουμε τότε κουταλιές από την κρέμα και με ένα κουτάλι όσο μπορούμε ομοιόμορφα και συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού . Το κέικ  όταν θα ζεσταθεί , θα φουσκώσει κι έτσι θα “κλείσει”  την κρέμα στο εσωτερικό του!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε για σιγουριά με τη λάμα μαχαιριού.
Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε  πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστώ πολύ τη Μαργαρίτα Βίκα για την υπέροχη συνταγή! Η ίδια προτείνει ξύσμα λεμονιού και στην κρέμα και στο κέικ. Αν το προτιμάτε δοκιμάστε το . Θα είναι υπέροχο!

Καλή επιτυχία !

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1233-keik-gemisto-me-krema

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *