Κέικ με γάλα, από την Luise και το radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νοστιμότατο και εύκολο κέικ, αφράτο και γευστικό, φτιαγμένο με ζεστό γάλα!
5.0 αστέρια από 5 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 55 λεπτά
Συνταγή για: 16 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 254 θερμίδες | Λιπαρά: 9 γρ.

Υλικά συνταγής:
Αυγά: 4 μεγάλα
Ζάχαρη: 2 κούπες
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες
Αλεύρι: 2 1/4 κούπες
Μπέικιν πάουντερ: 2 1/2 κουταλάκια τσαγιού
Γάλα: 1 1/4 κούπες
Βούτυρο: 140 γρ.

Οδηγίες:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 25 Χ 30 εκ. περίπου και το αλευρώνετε. Τινάζετε το περιττό αλεύρι.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος. Βάζετε το γάλα και το βούτυρο (κομμένο κομματάκια) σε κατσαρολάκι και το βάζετε στη φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σβήνετε την φωτιά.
3. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ για 5 περίπου λεπτά σε υψηλή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε την βανίλια.
4. Σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι, χτυπώντας το μείγμα, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν έχει ψηθεί και βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε σε πιατέλα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Μαγειρεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *