VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Το κέικ αυτό έχει ευρωπαϊκή καταγωγή…Eγώ πίστευα πως πρόκειται για Αγγλική συνταγή όμως ψάχνοντας διαπίστωσα ότι πρωτοεμφανίστηκε στις πιο Βόρειες , Σκανδιναβικές χώρες , μετά έγινε γνωστό στην Αγγλία , στην Αμερική…και κάπου στην πορεία…το δοκιμάσαμε κι εμείς…και καλά κάναμε , διότι πρόκειται για ένα δροσερό και υγρό κέικ με φρέσκα , ζουμερά καρότα , σταφίδες και μπαχαρικά , που φτιάχνεται πολύ απλά κι εύκολα ενώ η νοστιμιά του είναι ξεχωριστή και αξεπέραστη. Αρέσει σε όλους , ανεξαιρέτως , και το γλάσο τυριού του δίνει αυτό το ..»κάτι παραπάνω» .
Δείτε το :

karoto1
Υλικά :

100 ml. ηλιέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κοκ. φαρίνα
1 κ.γλ. μπέικιν
150 γρ. σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
150 γρ. χοντοτριμμένο καρύδι
150 γρ. καρότα τριμμένα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού
Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο , ζουμερό πορτοκάλι
1 κ.γλ. σόδα (διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού)
4 αυγά
2 κ.γλ. (κοφτά) κανέλα

Μία δόση γλάσο τυριού

Εκτέλεση :

karoto2
karoto3
karoto4
karoto5
karoto6
karoto7
karoto8
karoto9
karoto10
karoto11
karoto12
karoto13


Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν και κανέλα . Χτυπάμε στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά το λάδι , τη ζάχαρη και τα αυγά . Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού  πάνω από το μίξερ γιατί φουσκώνει και ξεχειλίζει και  το αδειάζουμε  στο μίξερ . Προσθέτουμε  και το ξύσμα και δουλεύουμε στη  χαμηλή σκάλα για λίγο ακόμα . Συνεχίζουμε προσθέτοντας με προσοχή το αλεύρι λίγο-λίγο και όταν αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά σταματάμε τη χρήση του μίξερ . Προσθέτουμε τώρα τις σταφίδες , τα καρύδια και το τριμμένο καρότο και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα . Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί (26-28 3κ.) το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για μία ώρα περίπου . Όταν ψηθεί , περιμένουμε για λίγα λεπτά να σταθεί , το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα . Το αφήνουμε να κρυώσει και τότε το τοποθετούμε στην πιατέλα . Ετοιμάζουμε το γλάσο τυριού (τη συνταγή θα βρείτε κάνοντας κλικ πάνω στα μαύρα γράμματα , στα υλικά ) και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κέικ . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Φυλάσσεται στο ψυγείο . Αν θέλουμε το βγάζουμε λίγη ώρα πριν σερβίρουμε αλλά και παγωμένο είναι εξίσου απολαυστικό .
-Σε περίπτωση που δε θέλουμε να το γαρνίρουμε με γλάσο τυριού το πασπαλίζουμε απλά με άχνη ζάχαρη αλλά και σκέτο είναι εξαιρετικό…
Όπως κι αν το προτιμήσετε…καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1293-keik-karoto-glaso-tyrioy

 

 

Γλάσο τυριού

 

Αυτό το γλάσο και μόνο που υπάρχει για να συνοδεύει το κέικ καρότου…είναι αρκετό…βελούδινο και δροσιστικό , αναδεικνύει τα αρώματα του γλυκού που γαρνίρει και το κάνει ανάλαφρο και απολαυστικό . Κορυφαία πρόταση είναι το κέικ καρότου αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε τούρτες , cupcakes  και άλλα γλυκά με πεντεσπάνι ή για να γεμίσουμε κορμό κακάο….

Δείτετ το:

glaso tyrioy1

Υλικά :

200 γρ. τυρί κρέμα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με 12% λιπαρά)
80γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. μαργαρίνη
1-2 βανίλιες

tiramisou2glaso tyrioy3glaso paparoynosporo

Εκτέλεση:
Xτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί μέχρι να αφρατέψει και σιγά-σιγά προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε και στη συνέχεια γαρνίρουμε .
Μπορούμε να το μεταφέρουμε  σε κορνέ , να το τοποθετήσουμε  στο ψυγείο έτοιμο να γαρνίρουμε το γλυκό την ίδια στιγμη!

Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα…απλά διπλασιάζουμε τη δόση .

Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/29-glaso-tyrioy

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *