Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το Πάσχα πλησιάζει κι εγώ δεν το αισθάνομαι.
Οι μέρες περνούν αλλά δεν μπορώ να μπω στο κλίμα τους.
Όταν αγαπημένοι σου άνθρωποι δεν είναι καλά και πονούν, πονάς κι εσύ μαζί τους.
Και όταν δεν μπορείς να τους βοηθήσεις ουσιαστικά, παρά μόνο με την αγάπη και την υποστήριξη σου, νιώθεις ανήμπορη. Και απλά ελπίζεις… ελπίζεις ότι ο χρόνος θα κάνει αυτό που πρέπει… τη δουλειά του.
Δίνεις το παρόν και (προσπαθείς να) αισιοδοξείς. Στο κάτω-κάτω είναι προβλήματα που ξεπερνιούνται.

tahini-cocoa-cake

Έχω ανάγκη την ηρεμία και την αγαλλίαση των ημερών.
Το περπάτημα σε δρόμους πλημμυρισμένους από το άρωμα των λεμονανθών.
Την κατάνυξη και τη μελαγχολική διάθεση.
Την αθωότητα των κοριτσιών μου.
Το ζύμωμα με τους ήχους των γέλιων τους.

tahini-cocoa-cake

Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι έτσι όπως το είχαμε σκεφτεί και προγραμματίσει. Όμως δεν πειράζει. Θα είναι μια διαφορετική εμπειρία. Και οι εμπειρίες μας κάνουν πιο πλούσιους και, αν είμαστε αρκετά έξυπνοι, πιο δυνατούς.

tahini-cocoa-cake

Μία μόνο νηστίσιμη συνταγή για φέτος. Που αξίζει όμως για 5. Άντε για 3, για να είμαι και λίγο μετριόφρων.
Τελευταία έχω αναπτύξει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς το ταχίνι με κακάο. Το τρώω με το κουταλάκι. Το ίδιο και τα κορίτσια μου. Και από τότε που ανακάλυψα το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το χρησιμοποιώ συχνά. Το παθαίνω αυτό… «κολλάω» με μερικά υλικά και σκέφτομαι διαρκώς τρόπους για να τα αξιοποιήσω προς όφελος μου.

tahini-cocoa-cake

Ένα εντελώς νηστίσιμο κέικ με ταχίνι λοιπόν.
Ένα «μασίφ» κέικ (όπως λέει συχνά και η φίλη Τάνια και με κάνει να χαμογελώ) με πολύ πλούσια γεύση.
Για τις μέρες που έρχονται.
Για ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό ή σνακ.

Καλό Πάσχα…

tahini-cocoa-cake

Κέικ με ταχίνι (νηστίσιμο)

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.
Υλικά
  • 300 γραμμ. ταχίνι με κακάο
  • 220 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ¾ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα πορτοκαλιού ή το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη για 2-3’. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και κατόπιν το εκχύλισμα ή το ξύσμα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 50’ περίπου ή μέχρι που να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  6. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κακάο ή με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

http://theonewithallthetastes.com/2015/04/tahini-cocoa-cake.html

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *