Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Συστατικά
  • 350 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. τυρί κρέμα , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου ή 1 ½  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (αν δεν έχετε πικραμύγδαλο)
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο για σερβίρισμα

 

Clock

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 25 εκ.
  • Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αυξηθεί σε όγκο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε αυγό και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα για να μην μείνει τυρί κρέμα ιδίως στα πλαϊνά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια ή το πικραμύγδαλο, και τέλος το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. Χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν. Θα μπορούσαμε απλά να αφαιρέσουμε το μείγμα από το μίξερ και να ανακατέψουμε το αλεύρι με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ανακινούμε ελαφρά για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα και όταν τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα εκείνη να βγαίνει καθαρή, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα σε μία σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-me-tyri-krema-kai-glyko-vyssino

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *