Κεϊκ βανίλιας με γέμιση μαρμελάδα, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Ένα κεϊκ βανίλιας με γέμιση μαρμελάδας !!!
Υλικά
1½ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν άουντερ Αλλατίνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
10 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γάλα 


Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σαντιγί (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση 


Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 o C βαθμούς . Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ και σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά (ένα κάθε φορά), τη βανίλια, το γάλα και ανακατέψτε πολύ καλά.
Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει 5 λεπτά και «ελευθερώστε το» από το ταψί. Αφού έχει κρυώσει κόψτε το οριζόντια στη μέση.
Στη βάση του απλώστε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας, αν το επιθυμείτε απλώστε και λίγο σαντιγί και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω το άλλο κομμάτι του κέικ, πασπαλίζοντας το με άχνη ζάχαρη.

Καλή σας απόλαυση!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1076741682338259/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *