Creta Carob
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • Για το κέικ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 260 ml γάλα
  • 2 βανίλιες ή το ξύσμα 1 λεμονιού
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. καστανή ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3′ ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη ή δύο μικρές φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40′-50′ (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο).
  3. Για το γλάσο:
    Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, με την καστανή ζαχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για περίπου 5, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνε το μείγμα να κρυώσει. Στο μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Γαρνίρετε το κρύο κέικ με το γλάσο.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *