Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  • Μερίδες: 10
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • Για το κέικ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 αβγά
  • 260 ml γάλα
  • 2 βανίλιες ή το ξύσμα 1 λεμονιού
  • Για την κρέμα λεμονιού
  • 6 λεμόνια μεγάλα και ζουμερά
  • 1 μοσχολέμονο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι
  • Για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3′ ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη ή δύο μικρές φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40′-50′ (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει
  3. Για την κρέμα λεμονιού: Τρίβετε σε πολύ λεπτό τρίφτη τις φλούδες των κίτρινων λεμονιών και του μοσχολέμονου για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα για να πάρετε το χυμό τους. Φιλτράρετε το χυμό των λεμονιών.
  4. Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε τα αυγά, τα ολόκληρα και τους κρόκους, σ’ έναμ μπολ και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς. Δένετε την κρέμα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  5. Κόβετε το κέικ οριζόντια στη μέση. Με μία σπάτουλα απλώνετε τη γέμιση στο ένα κομμένο και καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι κομμάτι ξαναδίνοντας στο κέικ του το αρχικό του σχήμα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *