Bolero-Biodiet

ΝΑΙ είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ και δεν στερείται καθόλου ΓΕΥΣΗΣ ! ! !


Υλικά:

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του   
  • 1 1/2  φλιτζ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουτ.σ. σόδα μαγειρική
  • 2/3 κούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κάψουλες βανίλια



Για το σιρόπι (προαιρετικό)

  • χυμός από 1 πορτοκάλι  
  • 1 γεμάτη κουτ.σ. άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, χτυπάμε το λάδι μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα ξύσματα, τις βανίλιες και το ξίδι.
  3. Ανακατεύουμε ξεχωριστά το αλεύρι μαζί με τη σόδα και τα προσθέτουμε κι αυτά σιγά σιγά στο μείγμα. 
  4. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια μακρόστενη φόρμα ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.
  5. Αφού ψηθεί, ξεφορμάρουμε και εάν θέλουμε περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι (μείγμα άχνης και χυμού) το χλιαρό πια κέικ! ! !

Σημ.:Μπορούμε αντί για το κρύο σιρόπι απλώς να πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη αφού πρώτα το κέικ κρυώσει καλά ή να επαλείψουμε λιωμένη μαύρη κουβερτούρα ! ! !

 

http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr/2011/12/blog-post_13.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *