Κέικ αμυγδάλου με ασπράδια ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από τις Βέφα και † Αλεξία Αλεξιάδου, το Realfood, και το peptiko.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες 12
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 50΄

Υλικά

  • 1 κούπα ρυζάλευρο
  • 2 κούπες σκόνη αμυγδάλου (κυκλοφορεί στην αγορά) ή 2 κούπες ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα (πολύ στεγνά)
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 6 ασπράδια
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας εκλεκτό ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ρυζάλευρο με τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπήστε τ’ ασπράδια στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγη, λίγη τη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε μια μαρέγκα απαλή που να στέκεται. Χτυπήστε στο μπλέντερ το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού και την εσάνς πικραμυγδάλου. Ρίξτε κι ανακατέψτε το με τα στερεά υλικά και στη συνέχεια προσθέστε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Το μίγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. Αδειάστε το σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ 26 εκ., καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους της. Ψήστε το στους 175°C 50΄.
Όταν κρυώσει πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή περιχύστε το με γλάσο πικραμυγδάλου.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το γλάσο πικραμυγδάλου, ανακατέψτε σε μπολ 1½ κούπα ζάχαρη άχνη, 1/8 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου και 2-3 κουταλιές γάλα ή όσο χρειαστεί, ώσπου να επιτύχετε ένα λείο μίγμα με την πυκνότητα του μελιού.

Realfood: 210-2856057

http://peptiko.gr/show_article.php?article=162&part=6&selected=-1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *