Stevia pyure greece.
VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ION-STICKS

 

Η επίσημη ονομασία τους παλμιέ! Εσύ, όμως, τα γνώρισες και τα αγάπησες ως γαλλικές καρδιές. Και ήρθε η ώρα να τις φτιάξεις σπίτι… Μόνος, -η σου και να τις απολαύσεις ζεστές ή και κρύες, πάντα λαχταριστές και μοναδικές.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας γαλλικού τύπου
  • 100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
  • 3 κουταλάκια βούτυρο (όχι λιωμένο)
  • Ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με την σοκολάτα. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με κρυσταλλική ζάχαρη και απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με την μισή ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας. Βοηθάμε με μια σπατουλίτσα, ώστε το πάχος της σοκολάτας να είναι όσο πιο λεπτό γίνεται. Αρχίζουμε να τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό, από την μακριά πλευρά, μέχρι την μέση της επιφάνειας.

Το ίδιο κάνουμε από την άλλη πλευρά του φύλλου, έτσι ώστε τα 2 ρολά να συναντηθούν στην μέση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε 18-20 κομμάτια. Πλαταίνουμε κάθε κομμάτι πιέζοντας το ανάμεσα στις παλάμες μας. Κατόπιν αραδιάζουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.

http://www.koolnews.gr/food/581429-ala-gallika-mpiskotakia-kardies/#more-581429

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *