Μπισκότι αμυγδάλου από τον Ακη Πετρετζίκη !
Το όνομα Μπισκότι είναι Ιταλικό και είναι ο πληθυντικός της λέξης Μπισκότο που σημαίνει κάτι που το διπλοφουρνίζω. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε είναι λάθος να λέμε τα μπισκότα μπισκότα μιας και έτσι εννοούμε στην ουσία παξιμάδια… Που δεν είναι… Καταλάβατε; 🙂 Αρχαίοτατος τρόπος συντήρησης τροφίμων το διλπλοφούρνισμα, με τον Πλίνιο να καυχιέται ότι τέτοια φαγητά θα ζουν για αιώνες… Πάντως τέτοιου είδους μπισκότα είχαν και οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι και γενικά ότι καλύτερο για μεγάλα ταξίδια.
- Υλικά
- * 1/3 κ.γλ. αλάτι * 2 κουταλιές του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο * 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο.
- 3 Αυγά
- 1 κούπα αμύγδαλα ολόκληρα με το φλούδι
- 3 Βανίλιες
- 1 κουταλιά της σούπας Μπεικιν πάουντερ
- 3 1/4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κούπες Ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
Πως το φτιάχνουμε:
Μην τα παραψήσετε γιατί και όταν βγουν από το φούρνο συνεχίζουν και ψήνονται μερικά λεπτά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/456
Αφήστε μια απάντηση