Μπισκότι αμυγδάλου από τον Ακη Πετρετζίκη !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το όνομα Μπισκότι είναι Ιταλικό και είναι ο πληθυντικός της λέξης Μπισκότο που σημαίνει κάτι που το διπλοφουρνίζω. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε είναι λάθος να λέμε τα μπισκότα μπισκότα μιας και έτσι εννοούμε στην ουσία παξιμάδια… Που δεν είναι… Καταλάβατε; 🙂 Αρχαίοτατος τρόπος συντήρησης τροφίμων το διλπλοφούρνισμα, με τον Πλίνιο να καυχιέται ότι τέτοια φαγητά θα ζουν για αιώνες… Πάντως τέτοιου είδους μπισκότα είχαν και οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι και γενικά ότι καλύτερο για μεγάλα ταξίδια.

  • Υλικά
  • * 1/3 κ.γλ. αλάτι * 2 κουταλιές του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο * 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο.
  • 3 Αυγά
  • 1 κούπα αμύγδαλα ολόκληρα με το φλούδι
  • 3 Βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπεικιν πάουντερ
  • 3 1/4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπες Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 κουταλιές της σούπας Βούτυρο

Πως το φτιάχνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά.. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (γλυκάνισο. βανίλια) και ανακατεύουμε. Με ξύλινο κουτάλι ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Η ζύμη είναι μαλακή. Με αλευρωμένα χέρια τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και πλάθουμε δύο καρβελάκια. Τα μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. αλείφουμε με το αυγό..
Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Καλό θα είναι να έχουμε σε απόσταση τα δύο καρβελάκια γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για κανένα μισάωρο. Με οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού κόβουμε φέτες που τις απλώνουμε στο ίδιο ταψί και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο για 12 λεπτά από τη μια και 8 από την άλλη γυρνώντας τα ενδιάμεσα μέχρι να πάρουν χρώμα.. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα, τα κρυώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπωλ που να κλείνει. Διατηρούνται άνετα μια εβδομάδα που σιγά μην σας κρατήσουν τόσο! 🙂

 

Μην τα παραψήσετε γιατί και όταν βγουν από το φούρνο συνεχίζουν και ψήνονται μερικά λεπτά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/456

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *