Νηστίσιμα σταφιδόψωμα, από την Ντι και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

φρός τα σταφιδόψωμα αυτά!

Συστατικά
  • 500 γραμμαρια ζεστο νερο
  • 3 κουταλιες μαργαρινη τις οποιες λιωνουμε μεσα στο ζεστο νερο
  • 3 κ.σ. ηλιελαιο
  • 1 κουπα και λιγο παραπανω ζαχαρη
  • 100 γρ σταφιδες η μια κουπα
  • 2 φακελακια ξηρη μαγια
  • στην μυτη απο ενα κουταλακι του γλυκου κανελα, λιγο γαρυφαλο, λιγο μοσχοκαρυδο
  • αλευρι για ολες τις χρησεις περιπου 800 γρ.
Οδηγίες
  1. Το νερο το εβρασα με γλυκανισο, κολιαντρο και μαχλεπι , το σουρωσα και πηρα τον ζωμο. Ριξτε σε μια μεγαλη λεκανη τα υγρα με την μαγια και τη ζαχαρη, ανακατεψτε με το χερι σας να διαλυθει η ζαχαρη και η μαγια. Ριξτε ολα τα υπολοιπα υλικα και τις σταφιδες και φτιαξτε μια ζυμη πολυ ελαστικη να μην πλαθεται, αλλα να ειναι μαστιχωτη.
  2. Ριξτε τα πρωτα 800 γρ.αλευρι, ισως να μην χρειαστεί αλλο. Αν χρειαστεί, ριξτε μια δυο κουταλιες ακομα. Σκεπαστε με μεμβρανη κι αφηστε να φουσκώσει.
  3. Όταν φουσκώσει, λαδωστε δυο ταψια του φουρνου και λαδωστε και τα χερια σας και παρτε κομματια ζυμης και πλαστε τα ισομεγεθη σχεδια, οτι εσεις θελετε. Να ξερετε οτι φουσκωνουν πολυ και η ζυμη σας θα πρεπει να ειναι πολυ ελαστικη. Ακουμπηστε τα στα ταψια και βαλτε τα σε ζεστο μερος να φουσκωσουν . Ψηστε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν καλα, περιπου ενα εικοσαλεπτο.
  4. Βγαλτε, αναποδογυριστε και ξεκολληστε το λαδοχαρτο και γυριστε τα απο την καλη μερια σε μια σχαρα να κρυωσουν. Ειναι απίστευτα μαλακά .

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/nhsthsima-stafidopsoma.html

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *