VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Χρόνος προετοιμασίας
60′

Χρόνος ψησίματος
40′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 10-12 άτομα

Για το κέικ:

  • 120γρ. αλεύρι ολικής
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. κακάο
  • 130γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. αλάτι ψιλό
  • 360γρ. γάλα σόγιας χωρισμένο στα δύο
  • ½ κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (100γρ.)
  • 60γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1.5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ μέλι

Για το Γλάσο:

  • 120γρ. γάλα σόγιας
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (100γρ.)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60γρ. φυστικοβούτυρο
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C με αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά με ένα πιρούνι.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το μισό γάλα σόγιας μέχρι σχεδόν να βράσει. Παράλληλα, βάλτε τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε ένα μεσαίο μπολ.
  4. Αδειάστε το ζεστό γάλα σόγιας μέσα στη κουβερτούρα NESTLE DESSERT, αφήστε για ένα λεπτό και μετά ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Αδειάστε αυτό το μίγμα στο μίγμα με τα αλεύρια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά καθώς επίσης και το άλλο μισό γάλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο.
  6. Πάρτε ένα ταψάκι 25Χ10εκ. στρώστε με λαδόκολλα, ψεκάστε με λίγο σπορέλαιο και πασπαλίστε το με κακάο.
  7. Αδειάστε το μίγμα της ζύμης και ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που την μπήγετε μέσα του. Κατόπιν, αφήστε το μέσα στο ταψάκι πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίστε το πάνω στη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει καλά σκεπασμένο με ένα πανί.
  8. Για τη γκανάζ: Ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι σχεδόν να βράσουν και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT μέσα σε ένα μπολ και αδειάστε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι αυτή να λιώσει.
  9. Προσθέστε τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  10. Αφήστε την κρέμα μέσα στο ψυγείο για πήξει για μερικά λεπτά και σερβίρετε το κέικ σε φέτες αφού το στολίσετε με τη γκανάζ.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/nistisimo-sokolatenio-cake-me-fustikovouturo-apo-ton-aki-petretziki

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *