VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Πανεύκολα μικρά κέικ, με μορφή μπισκότων, αρωματικά, πλούσια σε γεύση με ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ, ετοιμάζονται και ψήνονται σε λιγότερο από μισή ώρα! Από το radicio.com

 

Υλικά:

Αλεύρι: 225 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού

Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Κανέλα τριμμένη: 1/4 κουταλάκι τσαγιού

Μπαχάρι τριμμένο: 1/4 κουταλάκι τσαγιού

Γαρύφαλλο τριμμένο: 1/4 κουταλάκι τσαγιού

Τζίντζερ τριμμένο: 1/4 κουταλάκι τσαγιού

Βούτυρο: 85 γρ. (κρύο από το ψυγείο, κομμένο κύβους)

Ζάχαρη καστανή ψιλή: 85 γρ. (αν δεν έχετε ψιλή, μπορείτε να βάλετε την χοντρή στο μούλτι και να την κάνετε μερικές στροφές)

Φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα: 100 γρ.

Αυγό: 1 μέτριο

Γάλα: 2 κουταλιές σούπας (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)

Καστανή ζάχαρη χοντρή: λίγη για πασπάλισμα (προαιρετική)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω – κάτω). Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.

Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε να αναμειχθούν. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο μικρούς κύβους και τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε.

Χτυπάτε ελαφρά το αυγό με το γάλα και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε με κουτάλι να βραχεί όλο το αλεύρι. Αν παραμένει στεγνό αλεύρι μέσα στο μπολ, προσθέστε άλλη μια κουταλιά γάλα. Τέλος προσθέτετε τα φρούτα γλασέ και ανακατεύετε.

Παίρνετε από το μείγμα φουσκωτές κουταλιές και τις βάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε. Θα φτιάξετε 10 κεκάκια.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 14 – 16 λεπτά (τα γλυκά σας θα ροδίσουν πολύ ελαφρά)

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και με σπάτουλα μεταφέρετε τα κεκάκια σε σχάρα να κρυώσουν.

Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

http://www.radicio.com/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1/

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *