Pasta flora/frola με αμύγδαλα, από το Pantespani!
Γνωστή ως Πάστα Φλώρα στην Ελλάδα, το Wiki υποστηρίζει ότι στην Αργεντινή την λένε Πάσταφρόλα. Τέλος πάντων, με λίγα λόγια θα μιλήσουμε για την κοινή σε όλους μας τάρτα με μπόλικη μαρμελάδα και σταυρωτές λωρίδες που ποτέ δεν βγαίνουν όσο σταυρωτές θα έπρεπε.
Η συνταγή φτιάχτηκε, φωτογραφήθηκε και καταναλώθηκε κάπου στα μέσα Ιουλίου, άλλα λόγω ζέστης και καλοκαιρινής βαρεμάρας τώρα μόλις βρήκε χρόνο να ολοκληρωθεί (η βαρεμάρα δεν αφορά την κατανάλωση, μόνο το γράψιμο του post).
Οι φωτογραφίες δεν είναι οι αγαπημένες μου, αλλά η συνταγή ήταν τόσο καλή που δεν ήθελα να την παραλείψω.
Την συνταγή υπογράφει ο Παρλιάρος, και προσθέτει και τριμμένα αμύγδαλα στην ζύμη. Και έτσι η πάστα φλώρα ανεβαίνει σε άλλα επίπεδα.
Η μαρμελάδα που διάλεξα ήταν μαρμελάδα ροδάκινο από τα χεράκια της θείας μου, λόγω «υπερ-παραγωγής» του κήπου μας σε ροδάκινα.
Τέλος, επειδή για άλλη μια φορά δεν υπολόγισα σωστά τις διαστάσεις του ταψιού (δικαιολογούμαι, ήταν σε κουζίνα διακοπών), κατέληξα να ψάχνω τι να κάνω την παραπάνω ζύμη. Και έτσι βρεθήκαμε να πλάθουμε και μίνι πασταφλωράκια, ή πείτε τα όπως θέλετε.
Με αλουμινόχαρτο δώσαμε το σχήμα θήκης για muffin και κάναμε ταρτάκια, τα οποία γεμίσαμε μετά με μαρμελάδα.
Συνταγή Πάστα Φλώρα
Υλικά:
300 γρ αλεύρι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
300 άχνη ζάχαρη
300 λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
2 αυγά
250 γρ βούτυρο
1 κ.γλ. baking powder
50 γρ κονιάκ/λικέρ
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
150/200 γρ μαρμελάδα της επιλογής σας!
Διαδικασία:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη, το αμύγδαλο και την baking powder και το ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) κόβοντας το σε κομματάκια, και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο του μίξερ, ή με το χέρι.
- Προσθέτουμε και το κονιάκ/λικέρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη.
- Καλύπτουμε την ζύμη με ζελατίνη ή αλουμινόχαρτο, και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη για να κάνουμε τις λωρίδες.
- Απλώνουμε την ζύμη στο ταψί μας σε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Θα φουσκώσει αρκετα!
- Βάζουμε την μαρμελάδα, και απλώνουμε και τις λωρίδες.
- Ψήσιμο στους 160 για 1 ώρα περίπου.
Την συνταγή θα την βρείτε και στο site της Lurpak εδώ.
Αφήστε μια απάντηση