Pasta flora/frola με αμύγδαλα, από το Pantespani!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γνωστή ως Πάστα Φλώρα στην Ελλάδα, το Wiki υποστηρίζει ότι στην Αργεντινή την λένε Πάσταφρόλα. Τέλος πάντων, με λίγα λόγια θα μιλήσουμε για την κοινή σε όλους μας τάρτα με μπόλικη μαρμελάδα και σταυρωτές λωρίδες που ποτέ δεν βγαίνουν όσο σταυρωτές θα έπρεπε.

DSC_4530

Η συνταγή φτιάχτηκε, φωτογραφήθηκε και καταναλώθηκε κάπου στα μέσα Ιουλίου, άλλα λόγω ζέστης και καλοκαιρινής βαρεμάρας τώρα μόλις βρήκε χρόνο να ολοκληρωθεί (η βαρεμάρα δεν αφορά την κατανάλωση, μόνο το γράψιμο του post).

DSC_4167

Οι φωτογραφίες δεν είναι οι αγαπημένες μου, αλλά η συνταγή ήταν τόσο καλή που δεν ήθελα να την παραλείψω.

summer

Την συνταγή υπογράφει ο Παρλιάρος, και προσθέτει και τριμμένα αμύγδαλα στην ζύμη. Και έτσι η πάστα φλώρα ανεβαίνει σε άλλα επίπεδα.

DSC_4543

DSC_4425

Η μαρμελάδα που διάλεξα ήταν μαρμελάδα ροδάκινο από τα χεράκια της θείας μου, λόγω «υπερ-παραγωγής» του κήπου μας σε ροδάκινα.

DSC_4554

Τέλος, επειδή για άλλη μια φορά δεν υπολόγισα σωστά τις διαστάσεις του ταψιού (δικαιολογούμαι, ήταν σε κουζίνα διακοπών), κατέληξα να ψάχνω τι να κάνω την παραπάνω ζύμη. Και έτσι βρεθήκαμε να πλάθουμε και μίνι πασταφλωράκια, ή πείτε τα όπως θέλετε.

lou

Με αλουμινόχαρτο δώσαμε το σχήμα θήκης για muffin και κάναμε ταρτάκια, τα οποία γεμίσαμε μετά με μαρμελάδα.

DSC_4493

Συνταγή Πάστα Φλώρα

Υλικά:

300 γρ αλεύρι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

300 άχνη ζάχαρη

300 λευκό αμύγδαλο σε σκόνη

2 αυγά

250 γρ βούτυρο

1 κ.γλ. baking powder

50 γρ κονιάκ/λικέρ

Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι

150/200 γρ μαρμελάδα της επιλογής σας!

DSC_4522

DSC_4515

Διαδικασία:

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη, το αμύγδαλο και την baking powder και το ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) κόβοντας το σε κομματάκια, και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο του μίξερ, ή με το χέρι.
  3. Προσθέτουμε και το κονιάκ/λικέρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη.
  4. Καλύπτουμε την ζύμη με ζελατίνη ή αλουμινόχαρτο, και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη για να κάνουμε τις λωρίδες.
  6. Απλώνουμε την ζύμη στο ταψί μας σε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Θα φουσκώσει αρκετα!
  7. Βάζουμε την μαρμελάδα, και απλώνουμε και τις λωρίδες.
  8. Ψήσιμο στους 160 για 1 ώρα περίπου.

DSC_4481

DSC_4483

Την συνταγή θα την βρείτε και στο site της Lurpak εδώ.

 

https://pantespani.wordpress.com/2015/08/26/pasta-florafrola-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *