e-fresh-matrioshka

Τραγανά βουτήματα, ένα υγιεινό σνακ, χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά και γλουτένη. Είναι ιδανικά για τον πρωινό καφέ και για βούτηγμα στο γάλα ή στη σοκολάτα.

10 Λεπτά
40 Κομμάτια/ Μερίδες

Υλικά Συνταγής

  • 200 γραμ. βούτυρο καρύδας μαλακό (θερμ. δωμ.)
  • 130 γραμ. στέβια κρυσταλλική
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • λίγη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη ) λιωμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα παξιμάδια με σοκολάτα, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την στέβια, τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια.

Με τα εξαρτήματα ανάδευσης, χτυπάμε τα υλικά για 3-4  λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό και το αλεύρι, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.

Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα. Ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

Σε βουτυρωμένο ταψάκι μακρόστενο 32 χ22 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές, πάχους 3 χιλιοστών. Κάθε φέτα την κόβουμε στη μέση (βγαίνουν μακριές λωρίδες οι φέτες).

Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις στεγνώνουμε σε χαμηλό φούρνο 140 -150 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου, να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανές.

Αφού κρυώσουν, περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές.

Όταν στεγνώσει η σοκολάτα, φυλάμε τα βουτήματα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.

Δοκιμάστε λίγο τη ζύμη, και αν σας φαίνεται άγλυκη, συμπληρώστε λίγη στέβια. Εγώ τα προτιμώ όχι πολύ γλυκά.

 

http://www.argiro.gr/recipe/paksimadakia-me-sokolata-choris-zachari-kai-glouteni/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.