Bolero-Biodiet

Κέικ με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!

 

Συστατικά

Για το κέικ

  • 240 γρ. γιαούρτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 290 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ. γλυκού μπείκιν παόυντερ
  • ½ κ. γλυκού σόδα
  • ¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 260 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη βανίλιας

  • 170 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Για την επικάλυψη με φυστικιβούτυρο

  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Clock

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ.
  • Ετοιμάζουμε τρία μείγματα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά, τις βανίλιες και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι το αλεύρι, το μπέικιν παουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Καλό θα είναι όπως σε κάθε κέικ να περάσουμε το αλεύρι, το αλάτι, και τα διογκωτικά (μπέικιν και σόδα) από κόσκινο και για να ανακατευτούν καλύτερα αλλά και για να γίνει πιο αφράτο το κέικ μας. Κρατάμε 2 – 3 κ. σούπας. από το μείγμα ξεχωριστά και με αυτό αλευρώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε ώστε να μην πάει στον πάτο του κέικ. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο.
  • Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πάρει ένα ωραίο απαλό κρεμ χρώμα. Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 5 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το 1/3 απο το πρώτο μείγμα με το γιαούρτι και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό απο το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε άλλο 1/3 απο το υγρό μείγμα , χτυπάμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό απο το μείγμα με το αλεύρι.
  • Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο 1/3 απο το υγρό μείγμα. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Ανεβάζουμε στη μεσαία σκάλα το μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε μέσα στο κέικ και την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 – 55 λεπτά για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Για τις επικαλύψεις

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις επικαλύψεις με ένα πιρούνι ή με ένα μικρό σύρμα. Γαρνίρουμε το κέικ με την επικάλυψη βανίλιας και από πάνω ρίχνουμε με ένα κουτάλι και την επικάλυψη με το φυστικοβούτυρο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε…

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/keik-me-fystikovoytyro-kai-sokolata

Peanut Butter and Chocolate Cake

 

Ingredients

For the cake:

  • 240 g yogurt
  • 3 large eggs
  • 1 teaspoon vanilla extract or 2 packets vanilla powder
  • 2 tablespoons honey
  • 290 g all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • ¼ teaspoon salt
  • 120 g butter, at room temperature
  • 260 g peanut butter
  • 250 g brown sugar
  • 170 g milk chocolate couverture, finely chopped or chocolate chips

For the vanilla icing:

  • 170 g caster sugar
  • 30 g butter, melted
  • ½ teaspoon salt
  • 2 tablespoons milk
  • 1 teaspoon vanilla extract

For the peanut butter icing:

  • 1 tablespoon peanut butter
  • 3 tablespoons milk
  • 30 g caster sugar

 

 

Clock

1 hour
Preparation Time
Shares

Family
Portion(s)
Difficulty

2
Difficulty

Method

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan. Grease a 30×10 cm cake pan and dust with flour.
  • Prepare 3 mixtures: In one bowl, beat the yogurt, eggs, vanilla and honey. In second bowl, whisk the flour, baking powder, baking soda and salt.
  • When making cakes, it is always better to sift the flour, salt, baking powder and baking soda. They are more easily combined and your cake will turn out much fluffier.
  • Reserve 2-3 tablespoons of the flour mixture to coat the chocolate with. This will keep the chocolate from sinking to the bottom of the cake.
  • For the third mixture, add the butter, sugar and peanut butter in a mixers bowl. Beat on high speed for about 5 minutes, until the mixture becomes light and fluffy and turns beige in color. The butter must be softened before using.
  • Lower the mixers speed and add 1/3 of the yogurt mixture. Beat and when combined, add the ½ of the flour mixture and continue beating. Add another 1/3 of the yogurt mixture. Beat and then add the rest of the flour mixture. When combined, add the final 1/3 of the yogurt mixture.
  • Scrape down the sides of the bowl with a spatula and stir mixture to make sure it is all completely combined. Turn up the speed to medium and beat for 1 minute. Add the chocolate and stir to distribute.
  • Transfer mixture to cake pan and bake for 45-55 minutes.
  • When ready, remove from oven and set aside to cool for 10 minutes before you turn it out of the cake pan.

For the icings:

  • Whisk together all of the ingredients for each coating in 2 separate bowls.
  • Decorate the cake with the vanilla icing and pour the peanut butter icing over the cake with a spoon.
  • Cut into pieces and serve.

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/keik-me-fystikovoytyro-kai-sokolata

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *