Κέικ με πεκάν και καφέ – Pecan and Coffee Cake Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool artisan!

Το φρεσκοψημμένο κέικ είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για το πρώτο γεύμα της ημέρας αφού θα σου δώσει ενέργεια με τους ξηρούς καρπούς και θα σε ξυπνήσει με τον καφέ.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γραμμάρια Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια πεκάν ψιλoκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • 1 πρέζα αλάτι

Pecan and Coffee Cake Recipe,  chocolate, food styling, κέικ, καφέ, ξηρούς καρπούς, πεκάν, συνταγή, food blog, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή 6 μικρές και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Μόλις αφρατέψουν βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το σύρμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, τα πεκάν και τέλος τον καφέ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει μεγάλη φόρμα και 30 για μικρές φόρμες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Tip: Εγώ τα διακόσμησα με γλάσο σοκολάτας και ολόκληρα πεκάν

Pecan and Coffee Cake Recipe,  chocolate, food styling, κέικ, καφέ, ξηρούς καρπούς, πεκάν, συνταγή, food blog, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Ingredients

  • 200 g self raising flour
  • 150 g granulated sugar
  • 140 g butter (at room temperature)
  • 3 eggs
  • 50 g pecans cut in small pieces
  • 1 tablespoon instant coffee
  • 1 pinch of salt

Directions

  • Preheat oven to 180 ° in air.
  • Grease and flour a cake tin or 6 small and set aside.
  • Beat butter and sugar in a mixer with the feather until fluffy for at least 10 minutes.
  • Remove the feather and add the wire on the mixer.
  • Add the eggs one by one in the mixture.
  • Add flour, pinch of salt, pecans and finally the coffee and stir well so that coffee is well dissolved.
  • Pour the mixture into the mold and bake for 45 minutes if you use a large cake pan or 30 minutes for smaller cake pans (like I did).
  • Allow to cool and remove from pan.

Tip: Decorate with chocolate icing and pecans

http://coolartisan.net/2015/02/24/pecan-and-coffee-cake-recipe/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *