Bolero-Biodiet

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πίτα πολύ εύκολη.
Ενώ δεν έχει πολλά υλικά είναι πολύ νόστιμη,ξεχωριστή γεύση.
Ταιριάζει πολύ με τον καφέ η το τσάι σας,ακόμα και για πρωινό.

Το μέλι που την λούζει στο τέλος την καραμελώνει,τέλεια.
Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε παρέα,βήμα βήμα.

   Υλικά
150 γρ αλεύρι για πίτες-1/2 κ.γ ζάχαρη-1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ξύδι-1 κ.σ ελαιόλαδο-νερό όσο πάρει
   Γέμιση
3/4 κούπας σταφίδες-1/2 κούπα ζάχαρη
λίγο καλαμποκέλαιο για τα φύλλα-2 κ.σ μέλι

   Οδηγίες
Μουσκεύομαι τις σταφίδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό.
Αφού μουλιάσουν τις στύβομαι καλά και τις αφήνουμε,
σε μπολ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-ζάχαρη-ξύδι-λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε
με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι

Ζυμώνουμε καλά και σκεπάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 3 και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ,και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκ,και συνεχίζουμε με την πίτα.

Ανοίγουμε ένα μπαλάκι λεπτό φύλλο,ρίχνουμε ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
Και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σταφίδες όλο το φύλλο
Κάνουμε ένα ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα δυο μπαλάκια και τελειώνουμε την πίτα.
Προαιρετικά ρίχνετε λίγες σταφίδες επάνω στην πίτα.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας λίγο καλαμποκέλαιο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

5 λεπτά πριν το τέλος περιχύνουμε την πίτα με το μέλι.
Γυαλίζει σαν να την έχουμε σιροπιάσει.Μετά από 5 λεπτά,
σερβίρουμε την πίτα ζεστή η χλιαρή.Όπως σας αρέσει,
είναι το ίδιο νόστιμη όπως και να την φάτε.
   μυστικά
μπορείτε να βάλετε όση ζάχαρη και σταφίδες θέλετε.
για να γίνει τραγανή,πρέπει να κάνετε λεπτό το φύλλο.

» Καλή επιτυχία elpidas little corner »

 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_28.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.