Πουτίγκα «σοκοσόκ» από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.

 

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 30΄

Υλικά:

  • Για 4 μερίδες
  • 8 φέτες τσουρέκι ( ή 8 φέτες ψωμί μπριός που θα βρείτε σε καλούς φούρνους), κατά προτίμηση μπαγιάτικες
  • 100 γρ. γάλα
  • 135 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού (ή μπριός), στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

Βουτυρώνω καλά ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού ( ή μπριός). Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή).

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1003

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *