Οδηγίες
- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και τα κάνουμε ζύμη.
- Προαιρετικά αρωματίζουμε με μαχλέπι και κακουλέ.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε ελαφρώς.
- Αναμειγνύουμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και στην μισή επιφάνεια απλώνουμε το βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
- Κόβουμε σε 8 λωρίδες και τις χωρίζουμε στην μέση χωρίς να κόβουμε την μία άκρη.
- Τυλίγουμε τα κομμάτια και τους δίνουμε σχήμα.
- Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.
Αφήστε μια απάντηση