Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα ψωμί διαφορετικό και απολύτως λαχταριστό!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 180 ml χυμό πορτοκάλι
  • 30 ml. σπορέλαιο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
  • 200 γρ. cranberries
  • 8 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

 

  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

 

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Προετοιμάζουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι 23×13 εκ. βουτυρώνοντας το ή καλύπτοντας το εσωτερικό του με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τα 2 είδη αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό του πορτοκαλιού.Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα των στερεών υλικών και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα cranberries και τη μισή ποσότητα των καρυδιών και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια.

Ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν το ψωμί είναι έτοιμο βυθίζοντας τη στο κέντρο του ψωμιού. Αν η οδοντογλυφίδα βγεί στεγνή το ψωμί μας είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το ψωμί απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε απο το ταψί και το κόψουμε.

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pswmia/pswmi-me-cranberries-kai-xhrous-karpous

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *