Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια, από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενδιαφέρον ψωμάκι για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Συστατικά
  • 200 γρ. αλεύρι τύπου σούπερ
  • 100 γρ. αλεύρι τύπου 55%
  • 15 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 5 γρ. αλάτι ψιλό
  • 8 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. ξινό ( ζύμη προηγούμενης μέρας)
  • 170 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 45 γρ. καρύδια ελαφρώς σπασμένα
  • 30 γρ. δάκρυ – σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, της ζύμης, και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία μαλακή και ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει.
  2. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
  3. Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 3 εκατοστών σε ορθογώνιο σχήμα.
  4. Αλείφουμε την ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια με τα υλικά της γέμισης, τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Ψήνουμε στους 200ο c, για 25 – 30 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή και η φωτογραφία από τον Ιωάννη Λαζαράκη, pastry chef των ΙΕΚ Ξυνή.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/psomi-me-sokolata-kai-karydia.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *