Ρυζόγαλο της μαμάς (χωρίς γλουτένη), από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το αγαπημένο μου γλυκό από τα παιδικά μου χρόνια. Νομίζω είναι και το πρώτο που έμαθα να μαγειρεύω. Βέβαια αυτή την εύκολη συνταγή (της ΜΙΑΣ κατσαρόλας) έκανε πάντα η μαμά μου και γι’ αυτό σα παιδί που το πρωτομαγείρεψα δε με δυσκόλεψε καθόλου και μου φάνηκε πανεύκολη και όντως είναι. Αργότερα διάβασα και άλλες που χρησιμοποιείς 2 κατσαρόλες κλπ., αλλά κανένα δεν ήταν τόσο νόστιμο όσο αυτό.

Την ταχύτητα και την ποσότητα που έτρωγα εγώ το ρυζόγαλο ως παιδί, την κληρονόμησε και ο γιος μου Χρήστος. Νομίζω ότι το καλοκαίρι που θα γίνει 14 χρόνων, θα μάθει πλέον να το μαγειρεύει και αυτός. Προς το παρόν ξεκινήσαμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής που απλώς την χτυπάς με γάλα. Αλλά επειδή το ρυζόγαλο του αρέσει περισσότερο, μάλλον θα θελήσει να μάθει πως γίνεται και αυτό.

Αυτό που μου άρεσε ως παιδί και δε σας κρύβω ότι ακόμη μου αρέσει και το κάνω, αφού έχω αδειάσει στα μπολάκια το ρυζόγαλο με την κουτάλα, με ένα κουτάλι αρχίζω και καθαρίζω σχολαστικά τα τοιχώματα της κατσαρόλας από τα υπολείμματα. Εννοείται ότι δε τα πετάω, αλλά τρώω όλο αυτό το γλυκό «θησαυρό». Μου αρέσει γιατί είναι ακόμη ζεστό, αλλά όχι τόσο, ώστε να καεί η γλώσσα μου. Λατρεύω το ζεστό ρυζόγαλο το χειμώνα με μπόλικη κανέλα (που λένε ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες), αλλά και παγωμένο το καλοκαίρι είναι θαυμάσιο.

Η γιαγιά μου έριχνε την κανέλα πάντα με σχέδια. Καλλιτεχνική οικογένεια βλέπετε όλοι μας!

rizogalo-mamas-vivo-glutenfree-2

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1-2 φλιτζάνια ζάχαρη, κατά προτίμηση ακατέργαστη
  • Τα σποράκια από 1/3 ξυλαράκι βανίλιας (αλλά και το ξυλαράκι θέλουμε).
  • 4 κ. σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ Ή 1 φακελάκι κρέμα Αραβοσίτου με γεύση βανίλια (χωρίς γλουτένη) [οπότε δε χρησιμοποιείτε το ξυλαράκι βανίλιας]
  • Κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός του κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα για να βράσουν για 30 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε συχνά. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη και να μη κολλήσει το ρύζι.
  2. Μόλις βράσει το ρύζι μειώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφαιρούμε το ξυλαράκι της βανίλιας από την κατσαρόλα μας.
  3. Σε μισό ποτήρι κρύο νερό ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ ώστε να διαλυθεί.
  4. Μετά το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που είναι ήδη στη φωτιά πάνω και ανακατεύουμε αρκετά γρήγορα γιατί πήζει και τότε είναι έτοιμο.
  5. Το αδειάζουμε σε μπολάκια γυάλινα ή πιάτα.
  6. Ρίχνουμε κανέλα πριν το σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

https://vivoglutenfree.com/2018/02/21/rizogalo-tis-mamas-xoris-glouteni/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *