fineti

Υλικά

Για το μείγμα:
  • Κακάο 8κ.γ
  • Κανέλα τριμ. 21/2 κ.γ
  • Τζίντζερ τριμ. 1κ.γ
  • Γαρύφαλλο τριμ. 1κ.γ
  • Καγιέν 1/2 κ.γ
  • Ζάχαρη καστανή 8κ.γ
  • Κορν φλάουρ 1κ.γ
Για το ρόφημα:
  • Φρέσκο γάλα 280γρ.
  • Σοκολάτα κουβερτούρα 25-30γρ.

 

 

Εκτέλεση

  • Επειδή οι ποσότητες για ένα ρόφημα θα ήταν μη μετρήσιμες χωρις ζυγαριά ακριβείας, θα φτιάξουμε μια ποσότητα μείγματος για 4-5 ροφήματα και θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειάζεται για 1 ρόφημα.
  • Βάζουμε το κακάο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζουμε το γάλα, τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και 2 κ.γ. απο το μείγμα του κακάο.
  • Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε το ρόφημα ανακατεύοντας κατα διαστήματα μέχρι να ‘’φουσκώσει’’.
  • Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.

 

https://www.facebook.com/notes/chef-dimitris-politis/%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/587907444743639

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.