Ρολά κανέλας από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης !
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
Για τη γέμιση:
113 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
Για το γλάσο:
42 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό και αφήστε την στην άκρη.
Στο μίξερ, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αυγό. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και συνεχίστε να ανακατεύετε. Ρίχνετε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύετε. Εάν το μείγμα φαίνεται πάρα πολύ ξηρό, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και ανακατέψτε πολύ καλά.
Ζυμώστε τη ζύμη σας με τα χέρια σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, για 5 με 10 λεπτά. Τοποθετήστε την ζύμη σας σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε το με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει για 1 έως 1 ½ ώρα.
Μόλις διπλασιαστεί σε μέγεθος, δώστε μια γροθιά στη ζύμη και ανοίξτε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Για την γέμιση:
Σε ένα μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη ζάχαρη ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα σας πάνω στη ζύμη. Κάντε την ζύμη σας ένα ρολό και κόψτε το σε 12 με 15 φέτες.
Σε ένα ταψί, τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρετε εκεί τα ρολά κανέλας σας. Αφήστε το ταψί στην άκρη, μέχρι να φουσκώσει, περίπου 45 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 176 ο C και ψήστε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Για το γλάσο:
Σε ένα μπολ ρίξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Προσθέστε το γάλα σταδιακά, και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα σας να φτάσει την επιθυμητή πυκνότητα. Μόλις το γλάσο είναι έτοιμο απλώστε το πάνω από τα ρολά σας και αφήστε το να κρυώσει.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρολά κανέλας με γλάσο πραλίνας (Cinnamon Rolls), από τηνΜαριλού Παντάκη και το madameginger.gr!
Ρολά κανέλας χωρίς ζύμωμα από το Radicio και την Luise !
Ρολά κρέπας με φράουλες, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Αφράτα ρολά κανέλας, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
∆ανέζικα ρολά µε κανέλα και σταφίδες, από την Χρυσή Ζύμη!
Ρολά με καστανή ζάχαρη και κανέλα, από την Μπέτυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση