Ρολά κανέλας (cinnamon rolls) από τον Ζαφείρη Κλωνάρη και το “Zucker my Art” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
Για τη ζύμη brioche:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο
100 ml γάλα χλιαρό
50 ml νερό
30 γρ. ζάχαρη
1 σακουλάκι ξερή μαγιά
1 αυγό

Για τη γέμιση:
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
Για το γλάσο:
60 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το αλεύρι με το χλιαρό γάλα,το νερό και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε για 5′.

Όταν το μείγμα έχει γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι το πλάθουμε για λίγο με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 45′ να φουσκώσει.

Όταν είναι έτοιμο, το ανοίγουμε με το πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κόβουμε το ρολό κομμάτια των 4 εκ. και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε τα ρολάκια για περίπου 40′.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο.

Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *