VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Η αλήθεια είναι πως Λαμπρή χωρίς κουλούρι και τσουρέκι δεν νοείται. Ωστόσο έχω να σας κάνω μια εναλλακτική πρόταση για τσουρεκάκια τυλιγμένα σε ρολά με γέμιση κανέλας που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε με τον εύκολο τρόπο που σας δείχνω και είμαι σίγουρη θα τα πετύχετε με τη μία. Φέτος το Πάσχα φτιάχνουμε ρολά!

Υλικά για 22 κομμάτια περίπου

Για τη ζύμη

  • 600γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 ½ φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 100γρ. βούτυρο LURPAK σε κυβάκια
  • 300ml γάλα
  • 80γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό για το ψήσιμο
  • 125γρ. άχνη ζάχαρη για το τελείωμα

Για τη γέμιση

  • 150γρ. βούτυρο Lurpak σε κυβάκια
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε εκτός ψυγείου το βούτυρο της γέμισης να μαλακώσει. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ευρύχωρη λεκάνη και ανακατεύετε μέσα τη μαγιά, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Ρίχνετε το βούτυρο της ζύμης σε μια κανάτα και το βάζετε στα μικροκύματα για 30΄΄ να μαλακώσει. Προσθέτετε το γάλα και ζεσταίνετε για άλλα 50΄΄. Προσθέτετε μέσα κι ανακατεύετε με κουτάλα ξύλινη τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  3. Ρίχνετε το υγρό μείγμα της κανάτας στη λεκανίτσα με το αλεύρι και ζυμώνετε για 5 λεπτά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια σχετικά σφιχτή και απαλή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με καπάκι ή μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει για μιάμιση ώρα περίπου.
  4. Βγάζετε τη ζύμη στον πάγκο σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει ελαφρά τη ζυμώνετε ελάχιστα να ξεφουσκώσει και με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο διαστάσεων 25Χ50εκ. περίπου.
  5. Ανακατεύετε στο βούτυρο της γέμισης με τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζετε το μίγμα πάνω από τη ζύμη. Πιάνετε την κάτω πλευρά της ζύμης κατά μήκος και την τυλίγετε προς τα πάνω σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε φέτες πάχους όσο ένα δάχτυλο περίπου και τις αραδιάζετε σε 2 επίπεδα ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος. Θα αφήσετε περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Χτυπάτε το αβγό με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα ρολά.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 40οC και αφήνετε μέσα τα ταψάκια για 20 λεπτά. Ύστερα ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200οC στον αέρα και ψήνετε για 10-12 λεπτά (από τη στιγμή που θα πιάσει θερμοκρασία ο φούρνος) περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Ετοιμάζετε και το γλάσο: Ρίχνετε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, προσθέτετε 1-2 κουταλιές νερό κι ανακατεύετε με σύρμα. Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο παίρνετε με ένα κουτάλι γλάσο και τα περιχύνετε εδώ κι εκεί. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεκολλάτε από το χαρτί. Διατηρούνται σε μεταλλικά κουτιά και σε σακούλες.

Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα ρολά σε στρογγυλό ταψάκι αφήνοντας μικρό περιθώριο μεταξύ τους. Αφού φουσκώσουν θα ενωθούν μεταξύ τους αλλά μετά ξεχωρίζουν εύκολα το ένα από το άλλο.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak®

 

http://www.sweetly.gr/2018/03/rolakia-kanellas/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *