Laurence-galerie de chocolat(2)
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

 

Υλικά

  • Γάλα 2 ποτήρια νερού
  • Αυγό 1
  • Φυτικό βούτυρο 1/2 κεσεδάκι λιωμένο
  • Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλό περίπου
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Μαγιά 1 φακελάκι
  • Βανίλια 1
  • Βούτυρο 125 γρ αγελάδος λιωμένο

Οδηγίες

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, το φυτικό βούτυρο λιωμένο, το αυγό, την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη. Αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος. Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμάτια που χωρίσαμε και  ανοίγουμε  φύλλα όχι πολύ λεπτά. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο αγελάδος και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε μερίδες περίπου 5 εκ η κάθε μία. Το πιάνουμε στο χέρι μας και το ανοίγουμε σαν τριαντάφυλλο. Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *