VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
IONSWEETS.GR
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
45′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για άτομα

Υλικά

  • 3 κ.γ. καφές στιγμής
  • 30 γρ κακάο Nestle Dessert
  • 1 κ.σ. καυτό νερό
  • 140 γρ φρέσκο γάλα πλήρες
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ αλεύρι σκληρό
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξερή μαγιά
  • 25 γρ αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τον καφέ, το κακάο και το νερό μέχρι να πάρουμε μια πάστα. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα και τα ζεσταί-νουμε ελαφρά μέχρι να φτάσουν τη θερμοκρασία δέρματος. (δεν θέλουμε το μείγμα να κάψει για να μην καεί η μαγιά).
  2. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη, το αλάτι και τη μαγιά και σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά. Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα υγρά καλά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη.
  6. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να το πάρει όλο και μετά μέχρι να πάρουμε μια πολύ λεία και ελαστική ζύμη.
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφού το σκεπάσου-με με μεμβράνη το αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  8. Αδειάζουμε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και αφαιρούμε τον επιπλέ-ον αέρα του. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη περίπου 300 γρ το κάθε ένα και σχηματίζουμε από το κάθε ένα μια μπάλα. Αλευρώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε ξανά στο μπολ για 30 λεπτά.
  9. Σχηματίζουμε 2 καρβελάκια και βάζουμε το κάθε ένα σε βουτυρωμένες φόρ-μες μακρόστενες 10Χ20 εκ. Αφήνουμε μέσα σε κλειστό φούρνο να φουσκώσουν για μια με μιάμιση ώρα. Αφαιρούμε από το φούρνο
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώ-σει πάνω σε σχάρα.
Συμβουλή του Σεφ:

Συνοδεύουμε το σοκολατένιο ψωμί του τοστ με βούτυρο και μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μέλι.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *