Σοκολατένιο βραστό κέικ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ , από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υγιεινό και σοκολατένιο βραστό κέικ! Είναι ο τέλειος συνδυασμός και είναι χωρίς γλουτένη!

Υλικά

Για το κέικ:
200 γρ.Φαρίνα χωρίς γλουτένη
250 γρ.μαργαρίνη
400 γρ.ζάχαρη
80 γρ.κακάο
160 mlνερό
6αυγά
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
2βανίλιες

Για το σιρόπι:
200 γρ.ζάχαρη
400 mlνερό
1φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Παράλληλα, χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, τα ασπράδια σε μια αφράτη μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα της μαργαρίνης. προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα στην άκρη, για να γλασάρουμε αργότερα το κέικ. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, την μαρέγκα στο μείγμα της κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και διπλώνουμε απαλά με τη σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.facebook.com/alevri.com.gr/photos/a.330806733641902.86737.260851740637402/798149480240956/?type=1&theater

"Υγιεινό και σοκολατένιο βραστό κέικ! Είναι ο τέλειος συνδιασμός και είναι χωρίς γλουτένη! Μπορείτε να βρείτε όλες τις υγιεινές συνταγές στην ιστοσελίδα μας στο: http://goo.gl/ujkMRy  Υλικά  Για το κέικ:
200 γρ.Φαρίνα χωρίς γλουτένη
250 γρ.μαργαρίνη
400 γρ.ζάχαρη
80 γρ.κακάο
160 mlνερό
6αυγά
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
2βανίλιες  Για το σιρόπι:
200 γρ.ζάχαρη
400 mlνερό
1φλούδα λεμόνι  Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Παράλληλα, χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, τα ασπράδια σε μια αφράτη μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα της μαργαρίνης. προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα στην άκρη, για να γλασάρουμε αργότερα το κέικ. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, την μαρέγκα στο μείγμα της κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και διπλώνουμε απαλά με τη σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά."
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *