Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα πραγματικό υπέροχο ψωμί, νοστιμότατο και ιδανικό για το πρωινό, αλειμμένο με μαρμελάδα ή βούτυρο.
5.0 αστέρια από 3 σέφ

Προετοιμασία: 10 λεπτά και η ώρα για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά και η ώρα για το φούσκωμα
Συνταγή για: 1 μέτριο καρβέλι

Υλικά συνταγής:
Για όλες τις χρήσεις αλεύρι: 2 1/2 κούπες
Ολικής άλεσης αλεύρι: 1/2 κούπα
Μούσλι: 1 κούπα (ιδανικό το μούσλι με ξηρούς καρπούς και σταφίδες)
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Χλιαρό νερό: 1 – 1 1/2 κούπα
Μέλι: 2 κουταλιές σούπας
Νιφάδες βρώμης: 2 κουταλιές σούπας για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:


1. Σε μπολ ανακατεύετε το λευκό και το μαύρο αλεύρι, το μούσλι, το αλάτι και την μαγιά. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και βάζετε το μέλι, το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό. Ζυμώνετε κι αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο νερό, μέχρι να πάρετε μια κανονική ζύμη.
2. Βάζετε τη ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνετε για 5 λεπτά περίπου. Την κάνετε στρόγγυλο καρβέλι και την βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Βρέχετε τα χέρια σας και περνάτε από πάνω το καρβέλι. Πασπαλίζετε με τις νιφάδες βρώμης. Κάνετε με το μαχαίρι μερικές εγκοπές, στο σχήμα αστεριού. Σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει (μία με μιάμιση ώρα).
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το ψωμί για 35 λεπτά. Το βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει.

Μαγειρεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2011 από την Luise

 

 

http://www.radicio.com/%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BB%CE%B9/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *