Σταφιδόψωμα από τον Άκη Πετρετζίκη και το koolnews.gr!

Υγιεινή, νόστιμη, εύκολη, πρέπει να τη δοκιμάσεις για να καταλάβεις την αξία της….

Υλικά

  • 420 γρ. γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. μέλι
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 400 γρ. αλεύρι ολικής
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γρ.
  • 1 ½  κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. σταφίδες

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός σύρματος, ανακατεύουμε τα 420 γρ. γάλα με τα 180 γρ. μέλι, τα 60 γρ. βούτυρο και το αβγό. Αν δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε το γάλα να φτάσει θερμοκρασία δωματίου, μπορούμε να το ζεστάνουμε μόνο του λίγο στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι πάνω στο μάτι.

Αφήνουμε το μείγμα αυτό στην άκρη και ετοιμάζουμε το μείγμα με τα στερεά. 
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και τη μαγιά μέσα στο μίξερ. Μιας και θα κάνουμε ζύμη χρησιμοποιούμε το γάντζο.

Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε στην υψηλή ταχύτητα για 6-8 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ αλλά θα κολλάει ακόμα στον πάτο. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και εκείνες. Η ζύμη είναι πολύ υγρή.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει και αφού πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι πάνω κλείνουμε με ζελατίνα και κάνουμε 2-3 τρύπες. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αδειάζουμε το μπολ με τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε 16 κομμάτια και πλάθουμε ψωμάκια σε ότι σχήμα θέλετε. Βάζουμε σε ταψί που του έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο 8 από αυτά. Τα υπόλοιπα 8 σε ένα δεύτερο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13-14 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα τα ψωμάκια μας. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

http://www.koolnews.gr/food/foyl-tis-geysis-syntagi-gia-stafidopsoma-apo-ton-aki-petretziki

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *