Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Πολύ νόστιμο σταφιδόψωμο, πλούσιο και γευστικό, αφράτο και απολαυστικό σαν τσουρέκι.

4.5 αστέρια από
2 σέφ

Προετοιμασία: 30 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή
| Μαγείρεμα: 30 λεπτά
| Σύνολο: 60 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή

Συνταγή για: 14 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:

Υλικά συνταγής:
Σκληρό αλεύρι:500 γρ.
Αλάτι:1 κοφτό κουταλάκι
Ζάχαρη:80 γρ.
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο:80 γρ.
Φρέσκια μαγιά:30 γρ.
Ζεστό γάλα:300 ml
Ψιλοκομμένη σουλτανίνα:300 γρ.
Αυγό:1 μικρό για το άλειμα

Οδηγίες:
1. Διαλύετε τη ζάχαρη μέσα στο γάλα και προσθέτετε και την μαγιά τριμμένη. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
2. Kοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το βούτυρο. Το τρίβετε με τα χέρια σας καλά. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακούβα και προσθέτετε το γάλα. Ζυμώνετε δυνατά για πέντε λεπτά. Kάνετε τη ζύμη μπάλα και την βάζετε σε ζεστό και ελαφρά βουτυρωμένο μπολ. Την σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να ανέβει.
3. Kόβετε σε πιο μικρά κομμάτια τις σταφίδες. Ξαναζυμώνετε τη ζύμη και προσθέτετε και τις σταφίδες. Φτιάχνετε δύο καρβελάκια και τα βάζετε σε δύο μικρά βουτυρωμένα ταψιά. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
4. Αφού φουσκώσουν τα αλοίφετε με αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά νερό και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε να κρυώσουν σε σχάρα.

Ανανεώθηκε στις 26 Απριλίου 2011

από την Luise

http://www.radicio.com/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%BF/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *