Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
Sukrin-Life tree
RITO'S FOOD (GIF)

Αν ήμουν…βασίλισσα θα ήθελα τηγανίτες για πρωινό σε καθημερινή βάση…Δεν είναι μόνο η γεύση  τους που απογειώνει  καθώς μπερδεύεται γλυκά το αφράτο ζυμαράκι με τα φρούτα και το σιρόπι σε ένα μαγικό βουναλάκι απόλαυσης  , μα είναι όλη η διαδικασία που αξίζει τον κόπο…Η κουζίνα ξεχειλίζει από το άρωμα της βανίλιας , το τηγάνι στη φωτιά στέλνει κι αυτό τα μηνύματά του καθώς λιώνει το βούτυρο και υποδέχεται τις κουταλιές του μαγικού χυλού και το τραπέζι μετατρέπεται σε χώρο γιορτής…Αφού δε μπορώ να ζήσω σα βασίλισσα και δεν έχω την πολυτέλεια να απολαμβάνω τις ζεστές μου τηγανίτες κάθε πρωί , τουλάχιστον φροντίζω να ζω αυτή τη γευστική μυσταγωγία  κάποια πρωινά Κυριακής ή γιορτής  και το εκτιμώ πολύ. Σήμερα οι τηγανίτες έχουν επιπλέον «χάρες» : Κρέμα τυρί που τους χαρίζει βελούδινη υφή και μεστή γεύση , ζουμερά μύρτιλα που τους χαρίζουν φρεσκάδα και φυσικά το απαραίτητο δίδυμο του μύρτιλου , το αρωματικό ξύσμα λεμονιού!

blueberries pancakes1

Υλικά:

2 αυγά

50 γρ. ζάχαρη

200 γρ. τυρί- κρέμα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. (κοφτή) μπέικιν

1 βανίλια

 

Ξύσμα λεμονιού

1 κούπα μύρτιλα

Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Ανθόμελο ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης για το σερβίρισμα.

blueberries pancakes2blueberries pancakes3blueberries pancakes4blueberries pancakes5blueberries pancakes6blueberries pancakes7blueberries pancakes8blueberries pancakes9

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί-κρέμα , την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια . Χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού. Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής , παχύρρευστη κρέμα ετοιμαζόμαστε για το τηγάνισμα.

Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή  φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιπαίνουμε την επιφάνειά του με πολύ λίγο βούτυρο. Αδειάζουμε τότε ποσότητα από το μίγμα ίσα με δυο κουταλιές της σούπας φροντίζοντας να σχηματιστεί διάμετρος 10 εκ. περίπου και στην επιφάνεια προσθέτουμε λίγα μύρτιλα τα οποία θα ενσωματωθούν στην τηγανίτα. Μόλις σταθεροποιηθεί το μίγμα και έχει αποκτήσει “σώμα” γυρίζουμε την τηγανίτα κι από την άλλη πλευρά για να ροδίσει. Την απομακρύνουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Δεν παραλείπουμε να λιπαίνουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο κάθε φορά. Θα γίνουν περίπου 10 τηγανίτες.Τότε τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο ρίχνοντας λίγο μέλι ή σιρόπι πάνω από την κάθε μία και τις στοιβάζουμε σε “πύργο”.  Περιλούζουμε την κορυφή με μπόλικο ακόμα μέλι ή σιρόπι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1731-thganites-me-myrtila-kai-krema-tyri-pankeiks-me-blouberis

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *