Τσουρέκι κανέλας από την Luise και το Radicio !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια νοστιμότατη συνταγή για υπέροχο αρωματικό τσουρέκι, με κανέλα. Αφράτο και αρκετά εύκολο, μπαίνει σε φόρμα ψωμιού και κόβεται σε όμορφες φέτες με σπιράλ σχέδιο. Από το radicio.com.
5.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 25 λεπτά και 2 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 45 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά και 2 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 16 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 160 θερμίδες | Λιπαρά: 5 γρ.

Υλικά συνταγής για την ζύμη:
Αλεύρι: 3 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Σκόνη γάλα: 1/4 κούπας
Νιφάδες πατάτας: 1/2 κούπα (αυτές που χρησιμοποιούμε στον απλό στιγμιαίο πουρέ)
Λιωμένο βούτυρο: 60 γρ.
Τριμμένο μαχλέπι: 2 κουταλάκια τσαγιού
Χλιαρό νερό: 1 1/2 κούπα περίπου
Υλικά συνταγής για την γέμιση:
Ζάχαρη: 1/3 κούπας
Τριμμένη κανέλα: 1 1/2 κουταλιά σούπας
Αλεύρι: 2 κουταλιές σούπας
Αυγό: 1 μικρό (το χτυπάτε με μια κουταλιά νερό)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το γάλα σκόνη και τις νιφάδες πατάτας (πρέπει να ανακατευτούν καλά οι νιφάδες για να μην κάνουν “γρόμπους” μέσα στο μείγμα)
2. Προσθέτετε το βούτυρο και την 1 κούπα χλιαρό νερό και ζυμώνετε (στο χέρι ή στο μίξερ με τα ζυμωτήρια) και προσθέτετε σιγά σιγά και άλλο νερό μέχρι να πάρετε μια μάλλον μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε για 10 – 12 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και απαλή.
3. Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε τη ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1,5 ώρα. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το αλεύρι για την γέμιση. Χτυπάτε το αυγό με το νερό και λαδώνετε στενόμακρη μια φόρμα για ψωμί
4. Πατάτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια ή σε φύλλο σιλικόνης. Με τον πλάστη ή με τα χέρια σας την ανοίγετε σε φύλλο 30 Χ 50 εκ. περίπου. Αλείφετε καλά την επιφάνεια με το αυγό (κρατάτε όσο μείνει για το άλλειμα του τσουρεκιού) και πασπαλίζετε ομοιόμορφα με το μείγμα της κανέλας.
5. Τυλίγετε το τσουρέκι ρολό, αρχίζοντας από την στενή πλευρά και το βάζετε στη φόρμα με την ένωση προς τα κάτω. Σκεπάζετε και το αφήνετε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
6. Ξεσκεπάζετε το τσουρέκι, το αλείφετε με το αυγό και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Το βγάζετε και αφού αφήσετε 5 – 6 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του το βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει.

 

https://www.radicio.com/%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *