Τσουρεκόψωμο, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το Elpida’s Little Corner!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το Τσουρεκόψωμο που ζητήσατε,αυτό σας έχω σήμερα μια εύκολη-γρήγορη συνταγή.
Έχει μέσα κανέλα και ζάχαρη,δεν είναι πολύ γλυκό γιατί είναι σαν ψωμί.
Μια τέλεια ιδέα για τον πρωινό καφέ σας και όχι μόνο,σίγουρα θα το αγαπήσετε.

Σαν σήμερα η μικρή γωνιά της Ελπίδας κλείνει 5 χρόνια απίστευτο,πότε πέρασαν.
Αν μου έλεγαν πριν κάποια χρόνια ότι θα είχα τόσους πολλούς φίλους,δεν θα το πίστευα.
Οι συνταγές μου ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ναι καλά διαβάσατε,και είμαι πολύ χαρούμενη.
Ξεκίνησα με πολύ μικρά βήματα,χωρίς να γνωρίζω καλά το διαδίκτυο και ακόμα μαθαίνω.
Χαίρομαι να μοιράζομαι τις συνταγές μου μαζί σας,και η χαρά μου είναι μεγαλύτερη όταν
ακούω τα καλύτερα από εσάς.Δεν κρατάω τίποτα για εμένα και σας λέω όλα μου τα μυστικά.
Πολλοί από εσάς είστε πολύ κοντά μου και δίπλα μου συνέχεια,και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη.
Προσπαθώ πάντα να σας δίνω συνταγές που αρέσουν σε εμένα πρώτα,εύκολες και οικονομικές.
Σας χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλές συνταγές ακόμα,γλυκές και αλμυρές
Πάμε να σας κεράσω για τα γενέθλια του elpidas little corner,χρόνια μας πολλά.

Υλικά για την ζύμη

3+1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ-2 αυγά(το ένα για την επάλειψη+1 κ.σ νερό)
2+1/4 κ.γ μαγιά-3 κ.σ μέλι-1/3 κούπα λάδι-3/4 κ.γ αλάτι-2/3  κούπας ζεστό νερό.

Υλικά για την γέμιση

1/3 κούπας λάδι-3/4 κούπας καστανή ζάχαρη-1+1/2 κ.γ κανέλα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια τρύπα στη μέση,και προσθέτουμε
το αυγό-μαγιά-μέλι-λάδι-αλάτι και το μισό νερό.Ανακατεύουμε με πιρούνι μετά,
ζυμώνουμε με τα χέρια από έξω προς τα μέσα προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη,και σκεπάζουμε να φουσκώσει.
Αφού περάσει μια ώρα θα δούμε ότι διπλασιάστηκε η ζύμη,και συνεχίζουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης,και χωρίζουμε στα 3 την ζύμη.
Ανοίγουμε φύλλο κάθε κομμάτι της ζύμης,και απλώνουμε  την γέμιση.

 

Αφήνουμε λίγο κενό στην άκρη,να μην βγει έξω η γέμιση και κάνουμε ρολό.
Το ίδιο κάνουμε με τα άλλα 2 κομμάτια της ζύμης,και πλέκουμε το ψωμί.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει το Τσουρεκόψωμο,πριν το ψήσουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και περνάμε με αυγό+1κ.σ νερό.
Αλείφουμε προσεχτικά να μην το τρυπήσουμε,και ξεφουσκώσει.

Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου,ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο αν αντέξετε βέβαια,το Τσουρεκόψωμο είναι έτοιμο.

Μυστικά

-προσέχουμε πάντα το νερό,να μην είναι καυτό και καεί η μαγιά
-μπορείτε να το γεμίσετε με μαρμελάδα η σοκολάτα, με ότι σας αρέσει
-επειδή είναι κάτι ανάμεσα σε τσουρέκι και ψωμί,δεν είναι πολύ γλυκό.
-μπορείτε να φτιάξετε την ζύμη αποβραδίς,και να την φυλάξτε στο ψυγείο.
-μόλις βγει από τον φούρνο αν θέλετε,αλείψτε το με βούτυρο.

” Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner ”

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *