Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Υλικά
1,5 ποτήρι του νερού νερό
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
4 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπαχαρικά (κανελλογαρύφαλλα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκο ψιλοκομμένο, κράνμπερι, μπλούμπερι, σταφίδα μαύρη ή ξανθή)
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα κομμένη με το μαχαίρι όχι στο μούλτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο (εγώ έβαλα το δεύτερο και η γεύση απογειώθηκε!!)
λίγο αλάτι

 


Εκτέλεση:

 

Βάζουμε στο νερό τα φρούτα να μουλιάσουν έως ότου μετρήσουμε τα υλικά. Στραγγίζουμε τα φρούτα και κρατάμε το νερό. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό, σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Τέλος, τα φρούτα μας και τα καρύδια ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε σε θήκες για muffins αφού βάλουμε τα ειδικά χαρτάκια για να μην κολλήσουν και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180° C) για 30′ της ώρας.

Γίνονται τέλεια!!!! Καλή επιτυχία και απόλαυση!!!

 

 

Φωτογραφία του χρήστη Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *