Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

Christoygenniatiko keik me apoxyramena froytanew recipe

Υλικά

  • 3 φλ (510 γρ) σταφίδες
  • 1 1/2 φλ (265 γρ) μαύρη σταφίδα
  • 1 φλ (155 γρ) Κορινθιακή σταφίδα
  • 1 φλ (150 γρ) χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  • 100 γρ κόκκινα κεράσια γλασέ, χωρίς κουκούτσι,τεμαχισμένα
  • 1/2 φλ (75 γρ) αποξηραμένα cranberries
  • 1/2 φλ (75 γρ) αποξηραμένος ανανάς, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ (50γρ) αποξηραμένες φλούδες φρούτων
  • 3/4 φλ (185 ml) μπράντυ + 2  κ.σ. μπράντυ
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • βούτυρο, λιωμένο, για το ταψί
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 φλ. (300 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γλυκά
  • αμύγδαλα λευκά, για διακόσμηση

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις σταφίδες, τους χουρμάδες, τα κεράσια, τα cranberries, τον ανανά, τις φλούδες φρουτων, το μπράντυ και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 2 μέρες να εμποτιστούν. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε μερικές φορές στο διάστημα των 2 ημερών.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ 22 εκ και απλώνουμε 3 στρώσεις αντικολλητικού χαρτιού στη βάση και περιφερειακά.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τα αβγά, ένα – ένα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου στο μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και λειαίνουμε την επιφάνεια.

Τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα κεράσια στην κορυφή του κέικ.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε , για 2 ώρες και 40 λεπτά -3 ώρες.

Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με 2 κ.σ. μπράντυ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Διακοσμούμε το κέικ με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

 

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1065/Christoygenniatiko-keik-me-apoxyramena-froyta

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *