e-fresh-matrioshka

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ( για το φύλλο)

μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο(για το φύλλο)

2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη(για το φύλλο)

6 φύλλα κρούστας

λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

1 λίτρο γάλα(1038 γρ)

180 γρ σιμιγδάλι ψιλό(1 φλιτζάνι)

4-5 σταγόνες εσάνς βανίλιας spice drops η 2 βανίλιες

260 γρ ζάχαρη(1 φλιτζάνι και 1/8 ζάχαρη)

3 αυγά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

gal1

 

 

Βάλτε την κανέλα,την ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπώλ.

Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα που κουμπώνει ( διαμέτρου 26 εκ) και στρώστε

4 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας το καθένα ένα από αυτά.

Στο 5 φύλλο μετά το βουτύρωμα πασπαλίστε το με το μισό μείγμα των μπαχαρικών

και της ζάχαρης.

Κάντε το ίδιο και στο 6 φύλλο.

Ζεστάνετε το γάλα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.

Ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Χτυπήστε τα 2 από τα αυγά με την ζάχαρη.

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε μέσα το μείγμα των αυγών.

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο.

Η κρέμα είναι έτοιμη. Ρίξτε την μέσα στην φόρμα.

Βουτυρώστε τα φύλλα γύρω γύρω.

Μην τα διπλώσετε πάνω στην κρέμα αλλά κρατήστε τα στην περίμετρο του ταψιού,

σαν το περίγραμμα μιας φωλιάς.

Χτυπήστε καλά το τρίτο αυγό και ρίξτε το πάνω στην κρέμα.

 

gal4(prep)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-165 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά

μέχρι από πάνω να πάρει ένα καφέ-μπέζ χρώμα.

Βγάλτε την από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε

την γαλατόπιτα σας.

Η εμφάνιση συμβαδίζει με την γεύση, σας το υπόσχομαι.

Η συνταγή δίνει μια άγλυκη γαλατόπιτα .

Αν την θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε άλλα 40-50 γρ ζάχαρη…

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=23865

gal2(whole)

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.