fineti

Μια συνταγή για ένα υγιεινό και υπέροχο πρωϊνό για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο με την οικογένειά σας.

 Χρόνος: 20 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

  • 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ
  • 4 αβγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. βανίλια
  • για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
  2. Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού.Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
  3. Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί» το ψωμί τα υγρά του. [Αν το θέλετε για πρωϊνό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.
  5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

Βασική ιδέα : http://cookingwithgilmore.blogspot.gr/2013/08/french-toast-bake.html

 

https://www.sintayes.gr/syntages/iperocho-ke-igiino-proino-psomi-tou-tost-sto-fourno/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.