Αυγόφετες με μαρμελάδα κεράσι από το Sidagi.gr!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/augofetes-me-marmelada-kerasi

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τις αυγόφετες
2 μικρές φρατζόλες ψωμί σε φέτες
3 κούπες γάλα καυτό
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
Λίγος χυμός ενός λεμονιού

Για τη μαρμελάδα κεράσι
1 κιλό μαύρα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Για τις αυγόφετες
Μουσκεύουμε καλά τις φέτες μέσα στο γάλα και τις περνάμε στο χτυπημένο αυγό.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με κανέλα και περιχυμένες με σιρόπι που θα φτιάξουμε βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό με λίγο λεμόνι για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Για τη μαρμελάδα κεράσι
Πλένετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση.

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.

Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια.

Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.

Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *