Υγιεινά πολυμπισκότα με δημητριακά και σταφίδες, απο την Αργυρώ μας και το Argiro.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υγιεινά και πολύ χορταστικά μπισκότα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής
100 γρ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
85 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
85 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
130 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.

2. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.

3. Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

4. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.

5. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Extra tip: Χρησιμοποιώντας μπέικιν πάουντερ η ζύμη γίνεται πιο τριφτή και τα μπισκότα πιο αφράτα. Χρησιμοποιώντας σόδα τα μπισκότα παίρνουν πιο ωραίο χρώμα και έχουν πιο τραγανή υφή.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 14 λεπτά

 

 

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/υγιεινά-πολυμπισκότα-με-δημητριακά-σταφίδες

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *