3 συνταγές για υπέροχα cookies απο το ZucKer my art και τον chef Ζαφείρη Κλωνάρη!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
https://www.facebook.com/ZAXsugART?fref=pb&hc_location=profile_browser
Καλημέρα από το ZucKer my art!
Σήμερα, όπως σας υποσχεθήκαμε, σας έχουμε 3 υπέροχες συνταγές για cookies που θα λατρέψετε!!
Ενεργοποιήστε την δημιουργικότητά σας και την φαντασία σας και φτιάξτε όμορφα snacks για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Θα χρειαστείτε:

Cookies με καρύδια

μερίδες 30
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Υλικά

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
220 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
1 μεγάλο αυγό
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.

Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.

Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Cookies “τα ολιγαρκή”!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

μερίδες 35
χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία:

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας τα αυγά ένα – ένα. Οταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα κουτάλι του γλυκού βάζουμε δόσεις από το μείγμα, όχι πολύ κοντά τη μία από την άλλη, διότι κατά το ψήσιμο θα απλώσουν. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ώστε να σκληρύνουν και να μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε.

Cookies με 2 σοκολάτες

μερίδες 30
χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Υλικά

225γρ βουτυρο
225γρ ζαχαρη
1 κροκο αυγου
1 βανιλια
250γρ αλευρι
Μισο κουταλακι σοδα μαγειρικη
125γρ πικρη σοκολατα σε νιφάδες
125γρ σοκολατα γαλακτος σε μικρα κομματακια

Παρασκευή

Χτυπαμε το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασια δωματιου και προσθετουμε λιγο λιγο τη ζαχαρη, μετα βαζουμε τον κροκο αυγου.
Κοσκινιζουμε το αλευρι και το ανακατεύουμε με τη σοδα και τη βανιλια. Τα προσθετουμε στο βουτυρο και τα χτυπαμε λιγο με το μιξερ και στη συνεχεια προσθετουμε τη σοκολατα.
Μετα πλαθουμε 2 με 3 μακροστενα σχηματα σαν μπαστουνακια και τα τυλιγουμε στο σελοφαν ένα ένα και τα βαζουμε ψυγειο για 50 λεπτα με 1 ωρα.
Ύστερα τα βγαζουμε από το ψυγειο, τα ξετυλίγουμε και τα κοβουμε ροδελες. Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, την τοποθετουμε στο ταψι και πανω σε αυτή τα κουλουρακια.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτα στον αερα ή σε αντισταση λιγο παραπάνω.

Ευχόμαστε να έχετε μια όμορφη μέρα… γλυκιά και απολαυστική !!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *