Αφράτα και νηστίσιμα ντόνατς, από τις Μαγειρικές Διαδρομές!

Υπέροχοι λουκουμάδες παραλίας!

Υλικά
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κιλό αλέυρι
  • 2 φακελάκια βανίλια
Οδηγίες
  1. Βάζω το μισό αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ να χτυπηθούν.
  2. Προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια να γίνει μια ωραία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια
  3. Αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει καλά περίπου 1-2ώρες
  4. Ανοίγω ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό
  5. Για να κόψω στο μέγεθος που θέλω παίρνω ένα στρογγυλό τάπερ μικρό και ένα νεροπότηρο. Κόβω πρώτα το μεγάλο κύκλο και ύστερα το μικρό. Έτσι βγαίνει ένα μεγάλο Ο.
  6. Η ζύμη που περισεύει τη ξαναζυμώνω και κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει
  7. Αφήνω άλλη μισή ώρα τα ντόνατς να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο.
  8. Στο τηγάνι διπλασιάζονται σε όγκο γι αυτό μην ανησυχείτε αν σας φαίνονται λεπτά.
  9. Μόλις τα βγάλω τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζω με μπόλικη ζαχαρη ….

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή είδα από την Violeta Paris Lotens

 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/afrata-kai-nhstisima-ntonats.html

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *