Αυγόφετες με σοκολάτα, από τον Άκη και το akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 250 γρ. ψωμί του τοστ (καλύτερα να βάλουμε μπριός)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Clock

50 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

6
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε το ψωμί με το χέρι μας σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τα κρατάμε εκεί μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
  • Το βούτυρο και τη σοκολάτα τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα βάζουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 1,5 λεπτό ή σε μπεν μαρί σε ένα μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι το οποίο έχει νερό που σιγοβράζει, μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα του αυγού και της ζάχαρης και τα ανακατεύω καλά. Όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στο μπολ με το ψωμί και το ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για πρωινό την επόμενη μέρα μπορούμε να το αφήσουμε σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Αλλιώς αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας 25 Χ 25 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/aygofetes-me-sokolata

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *